רתימת עובדים ושותפים
רתימת שותפים והגדלת מעורבות עובדים לטובת חזון מנהיגותי הם אלמנט משמעותי בקידום תהליך שינוי. למוביל.ה באקדמיה, בגלל המבנה הארגוני, האתגר של הגדלת מעורבות העובדים ורתימת שותפים לדרך הוא ייחודי.
-
To Implement Change, You Don’t Need to Convince Everyone at Once
מובילי ומובילות שינוי מאמינים שהשקת תהליך שינוי דורשת שכנוע המוני. שנים של מחקר מוכיחים שמדובר בתפיסה שגויה. לא צריך להתחיל בגדול ולשכנע את הרוב, ההיפך, עדיף לשכנע מיעוט שמאמין בצורך בשינוי ואלה יעזרו לקדם את הרעיון. השאר יצטרפו כשירגישו שהשינוי עובד.
-
גיבוש פקולטי וחשיבה על עתיד משותף
פקולטה היא מנגנון מורכב המופעל על ידי עובדים ועובדות עם תחומי ידע שונים ובעלי אחריות מגוונת. חשיבה משותפת על עתיד פקולטי יכולה להיות הזדמנות לחיבור שיתרום לתחושת המעורבות של העובדים ויצור מוטיביציה ותחושת הערכה. כחלק מפעילות סיכום השנה או פתיחתה, מומלץ לקיים תהליך חשיבה משותף על עתיד הפקולטה. הבסיס לתהליך הוא הגדרה משותפת של מהי פקולטה מצויינת והבנה כיצד הפקולטה שלנו יכולה להפוך לכזו. הכלי המוצע, נועד לעזור לכם לקיים פעילות משותפת של הסגלים השונים בפקולטה במטרה לתכנן ביחד עתיד טוב יותר לטובת כלל העובדים תוך גיבושם וחיזוק תחושת הצוותיות.
-
מנהיגות וזיקה רגשית
זיקה רגשית בין העובדים למקום העבודה ולפרויקטים עליהם עובדים, היא מפתח משמעותי לרתימת שותפים וקידום פרויקטים. מנהיג שיודע לייצר את הזיקה הרגשית ולטפחה מעלה את סיכויים להותיר חותם משמעותי וחיובי. כיצד עושים זאת? מה המפתחות ליצירת הזיקה הרגשית ומה חשיבותה? על כך במצגת המצורפת.
-
גיבוש והנעת צוות
עולם המחקר האקדמי, אולי יותר מכל שדה עבודה אחר, מקדם את האינדיבידואליות של האדם החוקר, את התחרותיות, את המומחיות ואת השאיפה למצוינות. אבל ברור שלבד קשה לנהל באופן אפקטיבי ולהניע תהליכי שינוי, לשם כך נדרשת עבודת צוות.
הכלי הנוכחי נועד לעזור להבין איזה סוגים של טיפוסים אנחנו בתוך הצוות, מה נדרש כדי למקסם את יכולותינו ומי יודע.ת לאזן את נקודות החולשה שלנו.
-
אזרחות ארגונית ואקדמיה
אזרחות ארגונית מקדמת את תחושת האחריות והשייכות של העובדים לארגון. כיצד יכולים מנהיגים בארגון לתרום לכך, מה תפקידם באקלים ארגוני משתנה ואיך ניתן לרתום את כישור המנהיג לקידום שינוי בארגון על יד השראה, חזון ומטרות שיתרמו לפיתוח האזרחות הארגונית של כלל העובדים.
-
דינאמיקה של הובלת שינוי
נתנאל כץ, יואב בן אריה ועינת חיים כץ, צוות מובילים באקדמיה 2022.
-
"אסור לבזבז משבר טוב": משבר הקורונה כהזדמנות לגיבוש אסטרטגיית הוראה חדשנית – פרופ' תמר רז נחום, כימאית תאורטית, רקטורית מכללת עזריאלי לשעבר
-
מצגת אזרחות ארגונית (מתוך הכנס השנתי)
אזרחות ארגונית היא מונח מתחום הפסיכולוגיה הארגונית המתאר את מעורבות הפרט בפעילות אשר אינה נכללת בדרישות התפקיד הפורמליות אך תורמת לקידום הארגון. בעולם האקדמי אזרחות ארגונית היא מרכיב משמעותי בהתנהלות הסגל האקדמי. מוזמנים ללמוד קצת על מרכיביה, יתרונותיה ולחשוב כיצד מקדמים מעורבות שכזו אצלכם.
-
Employee Engagement in the Higher Education Sector
מה זה בעצם מעורבות עובדים, מה החשיבות שלה לארגון וכיצד בהובלה נכונה ניתן להשתמש בה לטובת קידום תהליכים ופרויקטים? הטקסט המצורף עונה על השאלות האלו, לצד שאלות נוספות הקשורות באופן ספציפי למעורבות עובדים בסקטור ההשכלה הגבוהה לנוכח האתגרים בתחום. הדו"ח כולל מקרי מבחן וסקירת ספרות ויצא ביוזמת UCEA ו UHR
-
Faculty and Staff Often Don’t Trust One Another. How Do We Fix That?
הקורונה והשלכותיה על המערכת האקדמית, יצרו גם הזדמנויות לבחינה מחודשת וריענון היחסים המורכבים בין סגל אקדמי ומנהלי. ג'ינה קון (
Jenae Cohn) מאוניברסיטת קליפורניה מציעה שלוש דרכים לגישור על הפערים בעידן הפוסט קורונה -
2020 UC Core Competency Model for Staff Employees
כחלק מאסטרטגיית טיפוח ההון האנושי, ומתוך תפיסה של חתירה למצוינות, פותח והוטמע באוניברסיטת קליפורניה, מודל המגדיר כישורי ליבה לחברי הסגל המנהלי.
-
Leadership Development: Leadership Emergence to Leadership Effectiveness
עד כמה תוכניות הלימוד למנהיגות באקדמיה מקדמות מנהיגות אפקטיבית. החוקרים Gil Luria , Allon Kahana, Judith Goldenberg and Yair Noamהתמודדו עם השאלה במסגרת מחקר שדה של שנתיים.