תקציב
-
Early Budget Questions for Beginners
עבודת הדיקן.ית כוללת גם אחריות על תקציב הפקולטה וקבלת החלטות בנוגע לסדרי העדיפויות להוצאת הכספים. לרוב, מדובר בפעם הראשונה שחוקרים.ות שקיבלו את תפקיד ההובלה אחראים.ות על תקציבים בסדרי גודל כאלה. במאמר באתר Academic-Leader התייחסו לנושא והם מסמנים כמה שאלות שנועדו לעזור לדיקנים.ות מתחילים.ות להתמודד עם משימת התקציב.
-
Chairs and Deans Collaborating on Enhancing Department Budgets
תקציב הפקולטה הוא כלי משמעותי למימוש מדיניות ובקידום תהליכי שינוי. במאמר שפורסם באתר Academic-Leader מוצעות אסטרטגיות שונות להגדלת תקציבי המחלקות והפקולטות במוסדות להשכלה גבוהה.
-
תשתיות מחקר מרכזיות באקדמיה – דו"ח מבקר המדינה
מחקר מדעי מתקדם דורש תשתיות מחקר שעלותן רק הולכת ומאמירה. המגמה העולמית היא לראות בתשתיות אלו משאב לאומי וכך ליצור מצב של איגום משאבים שחוסך בתקציבי מחקר. דו"ח מבקר המדינה בדק את תהליך ההקמה וההשקעה בתשתיות המשותפות בישראל ועורכיו מעלים נקודות חשובות למחשבה.
-
התכנית הרב שנתית
פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הות"ת, מציגה את התוכנית הרב שנתית של הות"ת בכנס ה8 להשכלה הגבוהה, יוני 2021. במסגרת ההרצאה פורשת זילברשץ את המגמות המרכזיות בתוכנית הות"ת, ומפרטת על התקציבים ותחומי המחקר שזוכים לקידום מיוחד.
-
תוכניות המו״פ האירופאיות
פרופ׳ יוסי קלפטר ונילי שלו ממנהלת המו"פ הישראלית לאירופה - ISERD מסבירים על התוכנית ושלוחותיה.
-
מודל התקצוב של מערכת ההשכלה הגבוהה
יניב כהן־שבתאי, סמנכ״ל אגף תקציבים מבהיר כיצד פועל מודל התקצוב של מערכת ההשכלה הגבוהה ומה יכולה ללמוד ממנו המנהיגות האקדמית.