תפקידים הסתגלותיים
בחינת האתגרים ההסתגלותיים העומדים בפני המערכות ההשכלה הגבוהה בכלל ובישראל בפרט
-
מגמות המפתח העכשוויות המשפיעות על ההשכלה הגבוהה
מתוך דוח משותף עם מוסד שמואל נאמן בטכניון מוצגים האתגרים הבולטים, האיומים וההזדמנויות המרכזיות איתם תתמודד מערכת ההשכלה הגבוהה בעתיד הקרוב, ובהתאם מה הם החולשות והחוזקות של המערכת האקדמית בהתמודדות זו.
-
מנהיגות בסביבה משתנה – מתוך דוח משותף עם מוסד נאמן
המנהיגות האקדמית העכשווית והעתידית ידרשו להתאמות בכדי להתמודד עם אתגרי המחר ועם תהליכי השינוי העכשוויים. בדו"ח שבוחן את כלים והמיומנויות הנדרשות להתמודדויות אלו, ממפים החוקרים ממוסד שמואל נאמן בטכניון את החוזקות, הזדמנויות, האיומים והחולשות של המערכת האקדמית. הדו"ח כולל המלצות אסטרטגיות.
-
אתגרי ההשכלה הגבוהה
פרופ׳ מנואל טרכטנברג ממפה את האתגרים המרכזיים שאיתם תתמודד מערכת ההשכלה הגבוהה בשנים הקרובות.
-
Coming Together: A Case Study of Collaboration Between Student Affairs and Faculty at Norfolk State University
מה הקשר בין שיתוף פעולה בין אקדמי - מנהלי להצלחתם של סטודנטים? ממצאי המחקר מבהירים ששיתוף פעולה כזה יכול לתרום לשימור הסטודנטים, להצלחה ולהבטחת סיום התואר בקרב סטודנטים בכלל, וסטודנטים ממשפחות מעוטות אמצעים בפרט.
-
יחד מנצחים את העוני
ערן וינטרוב, מנכ״ל ארגון לתת מציג מידע על העוני בישראל וכיצד יכולה המנהיגות האקדמית לתרום לצמצומו ובהתאם לתרום קידום החברה הישראלית. מתוך כנס רשת ״מובילים אימפקט באקדמיה“, יוני 2021
-
יזמות וחדשנות – קשרי אקדמיה ותעשיה, השלב הבא – מתוך כנס ההשכלה הגבוהה
כיצד מקדמת האקדמיה חדשנות ומה המשמעות הרחבה של השקעה בנושא. בפאנל בכנס ה8 של המועצה להשכלה גבוהה, ניהלו בכירים באקדמיה וברשות לחדשנות דיון על עידוד יזמות באקדמיה וכיצד היא תורמת למוסדות עצמם ולחברה והתעשייה הישראלית.
-
What university partnerships do for local people
פרופ' רוברט אליסון, סגן הקנצלר ונשיא אוניברסיטת לובורו, דן בהשפעת האוניברסיטה על הכלכלה המקומית, (כמעסיקה הגדולה ביותר באזור) ועל התושבים המקומיים באמצעות שותפויותיה באזור.
-
Faculty and Staff Often Don’t Trust One Another. How Do We Fix That?
הקורונה והשלכותיה על המערכת האקדמית, יצרו גם הזדמנויות לבחינה מחודשת וריענון היחסים המורכבים בין סגל אקדמי ומנהלי. ג'ינה קון (
Jenae Cohn) מאוניברסיטת קליפורניה מציעה שלוש דרכים לגישור על הפערים בעידן הפוסט קורונה -
יעדי הקיימות והאימפקט מפרספקטיבה ממשלתית
פרופ' נגה קרונפלד, מדענית ראשית במשרד להגנת הסביבה מציגה את האתגרים והיעדים העתידיים המרכזיים שבהם עוסק המשרד. מתוך כנס רשת "מובילים אימפקט באקדמיה", יוני 2021
-
Vitrual TAU: פדגוגיה דיגיטלית
ד״ר טל סופר, מבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב מסבירה על יחידת הפדגוגיה הדיגיטלית באוניברסיטה Vitrual TAU ועל תרומתה לפיתוח ההוראה הדיגיטלית.
-
המחקר בראי המחר- קיימות – מתוך כנס ההשכלה הגבוהה
איך תומכים המוסדות להשכלה הגבוהה במחקר בתחום הקיימות. תחום הניצב במרכז התוכנית השנתית של הות"ת והמל"ג. ברב שיח שהתקיים בכנס ההשכלה הגבוהה ה8, דנו בנושא מהיבטים שונים.
-
אקדמיה בעולם משתנה: לנווט בין מגמות סותרות
פרופ׳ שרה גורי־רוזנבליט מסבירה לאן הולכת האקדמיה והמה המשמעות של המגמות המרכזיות והסותרות המתוות את הדרך.
-
מהפכת הרפואה המותאמת אישית
פרופ׳ אהרון צ׳חנובר מסביר בהרצאה שניתנה במסגרת סמינר מקוון של עמיתי ועמיתות התכנית בטכניון על הכיוונים שאליהם מתפתחת הרפואה ועל המשמעות של המהפכה השלישית בתחום.