מגדר
נשים מהוות 50% מן הסטודנטים לתארים השונים אך יצוגם מצטמצם ככל שעולים בסולם הדרגות האקדמי. מערכת ההשכלה הגבוהה מתבססת על כוח אדם איכותי ותרוויח מהגדלת היצע ההון האנושי במוסדות ההשכלה הגבוהה
-
שיפור מפת הייצוג המגדרי באקדמיה בעזרת יועצות לקידום נשים
עידית סלומון וד"ר דפנה גץ ממוסד שמואל נאמן בטכניון כתבו נייר עמדה שעוסק בתפקידן של יועצות לקידום נשים ומטרתו לסייע בהפיכת התפקיד למשמעותי בקידום השוויון המגדרי בסגל הבכיר במוסדות להשכלה גבוהה.
-
מגדר ואקדמיה
פרופ׳ רחל ארהרד ופרופ׳ מיכל שרון מסבירות על מצבם של נשים באקדמיה, מה המשמעות של אי שילובם בדרגות הגבוהות וכיצד ניתן לתקן את ההטיה המגדרית.
-
ייצוג נשים באקדמיה
מרכז המחקר והמידע של הכנסת ריכז את המידע על ייצוג נשים באקדמיה במסמך שיצא לאור ב2018. המסמך אמנם לא עוסק בחסמים ובסיבות לפערים המגדריים, אך המידע בו חשוב לכל מי שעוסק בנושא.
-
מתווה אסטרטגי לקידום הוגנות מגדרית באקדמיה
במוסדות להשכלה גבוהה בישראל קיים פער מגדרי משמעותי בהרכב הסגל האקדמי ובהנהלה הבכירה. כדי להתמודד עם הבעיה הוקם צוות תכנון אסטרטגי במסגרת תוכנית הרוחב לקידום הוגנות מגדרית הממומנת על ידי מל"ג/ות"ת. הצוות גיבש תוכנית פעולה שמטרתה ליצור שינוי מבני וארגוני מגדרי באקדמיה הישראלית.
-
אי שוויון מגדרי באקדמיה בכלל ובמקצועות המדע והטכנולוגיה בפרט: נראות, סיבות, פתרונות ומה הלאה
דו"ח הוועדה האקדמית של המועצה לקידום נשים במדע שמטרתו לבחון את הספרות הקיימת ואת הדוחות העדכניים בתחום שוויון מגדרי באקדמיה בכלל ובתחומי המדע והטכנולוגיה (STEM ) בפרט. המסמך שכתבו נילי תלמי, נאווה רצון, חנה הרצוג, מהמועצה לקידום נשים במדע וטכנולוגיה, סוקר את הנתונים והמאפינים של הפערים, בוחן את החסמים ואת דרכי התמודדות איתם וכולל המלצות לפעולה.
-
על מגדר ואקדמיה. הרצאתה של פרופ' רחל ארהרד בפורום השכלה גבוהה
פרופ' רחל ארהרד מציגה בהרצאה שהעבירה במסגרת פורום השכלה גבוהה בשנת 2020 את האתגרים המרכזיים שאיתם מתמודדת האקדמיה בתהליך השיפור של קידום נשים באקדמיה. ההרצאה מציגה את מקורות הידע המרכזיים בנושא ומהווה מבוא בהיר להכרות עם הנושא.
-
Gender Equality in Academia and Research – GEAR tool
עם הקמתה של תוכנית Horizon Europe, בחרה הנציבות האירופית להציב את התוכניות לשוויון בין המינים כתנאי בסיס להשתתפות במסגרת המחקרית של התוכנית. כחלק מן המהלך פותח סט כלים לקידום שוויון בין המינים באקדמיה ובמחקר (GEAR) שמטרתו לספק לאוניברסיטאות ולמכוני מחקר עצות וכלים מעשיים לקידום תהליך שינוי מוסדיים, החל מהקמת תוכניות לשוויון מגדרי ועד להערכת השפעתן האמיתית.
-
דו"ח ועדת כרמי לבחינת מצבן של נשים בסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה 2011
ב2011 מינתה הות"ת את פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון באותן שנים, לעמוד בראש צוות לבחינת מצבן של נשים בסגל האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה. הצוות שזכה מאז לכינוי "ועדת כרמי" היה פורץ דרך בעיסוקו במצב הנשים בהשכלה הגבוהה בישראל. מסקנותיו נחשבות עד היום לבסיס הדיון על בהתמודדות עם החסמים העומדים בפני נשים בעולם האקדמי הישראלי.
-
פרויקט "חוזרות לועדת כרמי" של אתר פוליטיקלי קוראת
ד"ח ועדת כרמי 2011 שהובילה פרופ' רבקה כרמי, לשעבר נשיאת אוניברסיטת בן גוריון בנגב, הוא בעל חשיבות רבה לקידום נשים בהשכלה הגבוהה. באתר פוליטיקלי קוראת ציינו עשור לפרסום הדו"ח בסדרת מאמרים שעוסקים בהבטים שונים של הדו"ח ובחנו מה השתנה מאז פרסומו והאם השתפר מצב הנשים באקדמיה .
-
קידום וייצוג נשים במוסדות להשכלה גבוהה – דו"ח ועדת ארנון 2015
דו"ח ועדת ארנון עסק בקידום וייצוג נשים במוסדות להשכלה גבוהה. הדו"ח נכתב לסיכום פעילות הועדה שהוקמה בתמיכת המל"ג ומשרד המדע הטכנולוגיה והחלל. בראש הועדה עמדה פרופ' רות ארנון, נשיאת האקדמיה הישראלית למדעים באותן שנים. מטרת הדו"ח היתה לבחון את השינויים שהתרחשו בנושא בעקבות מסקנות ועדת כרמי משנת 2011 והוא כולל המלצות ישומיות לשיפור.
-
המלצות מדיניות לקידום שוויון והוגנות מגדרית במימון מחקר
נייר מדיניות הממליץ על אסטרטגיה לקידום שוויון והוגנות מגדרית במימון מחקרים. הנייר כולל פעולות הניתנות ליישום באקדמיה ובמוסדות המחקר. תפיסת המסמך שנכתב כחלק מתוכנית European Union’s Horizon 2020 על ידי חנה חימי, מיה אשכנזי, מדלן באומרט, ג'אאן האק, היא שפיתוח הרגישות המגדרית בארגון צריכה להיות מבוססת על רציונל מובנה ופרקטיקות המושרשות בתרבות ארגונית.
-
Women in Leadership: Challenges and Recommendations
למרות מגמת השיפור בשנים האחרונות, ולמרות שנשים מהוות את הרוב בין לומדים התארים השונים, עדיין קיים תת ייצוג משמעותי של נשים בדרגות אקדמיות בכירות ובניהול הבכיר. מה הסיבות לכך וכיצד ניתן לשפר את המצב כדי שהאקדמיה לא תפספס חלק משמעותי מההון האנושי שלה? כותבות המאמר M. Cristina Alcalde and Mangala Subramaniam מציעות ארבע סיבות שבגללן יש הכרח בשינוי.
-
לכתוב לכולם.ן – המדריך לכתיבה שיוויונית ונטרלית מגדרית
מחקרים אקדמים הוכיחו שניסוח הפניה בטקסט יכול להשפיע על הצלחתן של נערות בלימודי מתמטיקה בתיכון. כלומר, מילים יכולות לייצר מציאות. השפה עברית היא שפה ממוגדרת באופן מובנה ומציבה אתגר בניסוח טקסט נטרלי מגדרית. דפנה איזנרייך, יוזמת ומנהלת 'דברו אלינו', כתבה מסמך שמטרתו לעזור בניסיון ליצור שפת כתיבה מכלילה.
-
קישורים לאתרים העוסקים בקידום נשים באקדמיה
העיסוק בנושא המגדר ככלל וקידום ייצוג הנשים באקדמיה ככלל התפתח מאוד בשנים האחרונות. מקורות המידע העומדים לראשות המתעניינים בנושא הם רבים