איגום משאבים
איגום משאבים מאפשר ניצול יעיל של תשתיות, תקציבים וכוח אדם באופן מקסימלי ויכול לתרום להתנהלות האקדמית ולמחקר.
-
סיפור הצלחה: תומכות מחקר באוניברסיטת בן־גוריון בנגב
מחקר אקדמי הוא הכוח מניע של ההשכלה הגבוהה בעולם בכלל ובמוסדות אקדמיים בישראל בפרט. בעיה מוכרת היא שחוקרים רבים אינם מצטיינים בהיבטים התפעוליים של המחקר. גם מי שבעלי יכולות ניהול מתקשים לנהל את מחקרם בגלל הרצון להקדיש את זמנם למחקר עצמו. כדי לפתור את הבעיה, 4 עמיתי מובילים באקדמיה מאוניברסיטת בן גוריון הגו יחד מיזם חדש "״תומכות המחקר של אוניברסיטת בן־גוריון“.
-
one university: תרגיל חקר באוניברסיטה העברית
מה המשמעות של One University? מה היתרונות והחסרונות של המודל. בתרגיל חקר שהובילו נתנאל כץ, יואב בן אריה ועינת חיים כץ מצוות התוכנית מובילים באקדמיה, נחקר הנושא תוך התמקדות באוניברסיטה העברית והקמפוסים שלה.
-
תשתיות מחקר מרכזיות באקדמיה – דו"ח מבקר המדינה
מחקר מדעי מתקדם דורש תשתיות מחקר שעלותן רק הולכת ומאמירה. המגמה העולמית היא לראות בתשתיות אלו משאב לאומי וכך ליצור מצב של איגום משאבים שחוסך בתקציבי מחקר. דו"ח מבקר המדינה בדק את תהליך ההקמה וההשקעה בתשתיות המשותפות בישראל ועורכיו מעלים נקודות חשובות למחשבה.
-
Redesigning For Collaboration in Learning Initiatives: An Examination of Four Highly Collaborative Campuses
המבנה של מוסדות אקדמיים לא תומך ביצירת שיתופי פעולה, כך טוענת פרופ' אדריאנה קזאר (Adrianna Kezar) מאוניברסיטת דרום קליפורניה. בהתבסס על מחקר של ארבעה קמפוסים עם רמות גבוהות של שת"פ, הכותבת מציעה כיוונים ליצירת שיתופי פעולה באופנים אחרים.