בחודשים האחרונים חווה החברה הישראלית, על גווניה השונים, התלקחות פוליטית-חברתית, שמשפיעה על כל החלקים בחיינו. אבל האמת היא, שהרפורמה המשפטית היא רק ביטוי אחד של תהליכים ארוכים יותר ומורכבים יותר.
ב-7 ליוני 2015, נשא הנשיא דאז ראובן ריבלין את נאומו על ארבעת השבטים. כבר אז, סימן לנו רבלין כי החברה הישראלית משנה את פניה. "אין מדובר בשינוי של מה בכך, אלא בתמורות שיעצבו מחדש את הזהות שלנו כ'ישראלים' וישפיעו עמוקות על הדרך בה אנו מבינים את עצמנו ואת הבית הלאומי שלנו. (…) הסדר הישראלי החדש הוא איננו נבואת זעם עתידנית, זוהי מציאות, מציאות שמחייבת מעבר מהתפיסה המקובלת של רוב ומיעוט לתפיסה חדשה של שותפות. בירור מהותה של השותפות הזאת, היא המשימה של החברה הישראלית כולה".
בירור מהותה של השותפות בחברה הישראלית היא אתגר מנהיגותי ראשון במעלה ומשום כך בחרנו לעסוק השנה במסגרת כנס הרשת, בתפקידה של האקדמיה בתהליך שכזה. אנחנו רואים חשיבות יתרה בזיהוי וחידוד תפקידה של המערכת האקדמית בחברה מקוטבת ומגוונת. לצד תפקידי האקדמיה, נוכח באופן אינהרנטי גם האתגר הניהולי, שכן חברות וחברי הסגלים השונם במוסדות האקדמיים משקפים את השבטים השונים והקיטוב החברתי בחברה הישראלית, מה שהופך את משימת הניהול למאתגרת אף יותר.
במסגרת הכנס נעמיק את ההבנה שלנו את המושג "קונפליקט" בהיבט החברתי, הניהולי והאקדמי. נפגוש מנהיגות ומנהיגים באקדמיה שמובילים ומנהלים תהליכים משמעותיים במציאות מורכבת, נשתף אחד את השנייה בחוויות האישיות שלנו ובעיקר נקדיש זמן כדי לזהות ולחדד את התפקיד הייחודי והמשמעותי של המערכת האקדמית בחברה הישראלית היום.