ות"ת מל"ג
המועצה להשכלה גבוהה (מל”ג) והוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) הם הגופים המתווים את מדיניות ותקצוב מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל.
-
פודקאסט בנושא מנהיגות עם פרופ' יפה זילברשץ
פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הוות"ת לשעבר, מדברת על מנהיגות אקדמית, קידום תהליכים ועל דרכה המקצועית. בשיחה מספרת זילברשץ על תהליכי החשיבה שבאים לידי ביטוי בתוכניות הרב שנתיות של הות"ת. כמובן, שלפעמים המציאות חזקה מן התוכניות, כמו במקרה של מגפת הקורונה שההתמודדות עם אתגריה הביאה לכך שתהליכים ארוכי שנים, כמו המעבר ללמידה דיגיטלית, התקצרו משמעותית והתממשו במהירות.
-
מרכזי חדשנות באקדמיה
מרכזי חדשנות ויזמות נפתחו בשנים האחרונות באקדמיה בקצב מוגבר. המסמך המצורף סוקר את הנעשה בתחום כחלק מגיבוש מדיניות תמיכה וקידום חדשנות ויזמות של המל"ג-ות"ת. המידע בו יכול לתרום כל מי ששוקל לפתוח מרכז נוסף.
-
Effective Regulation of the Israeli Higher Education System in the Global and Neoliberal Era
במשך למעלה משישה עשורים מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל מנוהלת על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). בתקופה זו חלו שינויים משמעותיים באקדמיה בכל העולם ובישראל, שינויים המשפיעים על המחקר ועל ההוראה באקדמיה. מטרת המחקר שפרסמו ד"ר ארז כהן ופרופ' ניצה דוידוביץ היא לבחון את הצורך בהסדרת ההשכלה הגבוהה בעולם העכשווי, כאשר ישראל משמשת כמקרה בוחן.
-
המחקר בראי המחר- קיימות – מתוך כנס ההשכלה הגבוהה
איך תומכים המוסדות להשכלה הגבוהה במחקר בתחום הקיימות. תחום הניצב במרכז התוכנית השנתית של הות"ת והמל"ג. ברב שיח שהתקיים בכנס ההשכלה הגבוהה ה8, דנו בנושא מהיבטים שונים.
-
התכנית הרב שנתית
פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הות"ת, מציגה את התוכנית הרב שנתית של הות"ת בכנס ה8 להשכלה הגבוהה, יוני 2021. במסגרת ההרצאה פורשת זילברשץ את המגמות המרכזיות בתוכנית הות"ת, ומפרטת על התקציבים ותחומי המחקר שזוכים לקידום מיוחד.
-
מודל התקצוב של מערכת ההשכלה הגבוהה
יניב כהן־שבתאי, סמנכ״ל אגף תקציבים מבהיר כיצד פועל מודל התקצוב של מערכת ההשכלה הגבוהה ומה יכולה ללמוד ממנו המנהיגות האקדמית.